UPORABA SODE BIKARBONE ZA OSEBNO HIGIENO IN KOZMETIKO -

Go to content

Main menu:

UPORABA SODE BIKARBONE ZA OSEBNO HIGIENO IN KOZMETIKO

 

Uporaba sode bikarbone v naravni kozmetiki in izdelkih za osebno higieno

Soda bikarbona - naravni deodorant:
Četrt čajne žličke sode bikarbone potresemo na dlan, dodamo par kapljic vode, podrgnemo med dlanmi in nanesemo pod pazduhe. Soda bikarbona preizkušeno učinkovito deluje in preprečuje vse vonjave vsaj 24 ur.
Če imate občutljivejšo kožo predlagamo alternativo brez uporabe vode:
Soda bikarbona se enostavno podrgne med dlanmi in enostavno nanesemo kot puder z vsako dlanjo pod pazduhi. Če nam je prah moteč, ga lahko po nanosu obrišemo - odstranimo s suho brisačo in ostanek še vedno zagotavlja učinkovito preprečavanje razvoja bakterij in vonjav.
Zelo primerna je soda bikarbona tudi za naprašitev nog, kdor ima težave z neprijetnimi vonjavami (oz. v primeru neustreznih obuval).
SODA BIKARBONA IN VODIKOV PEROKSID ZA BELE ZOBE, SODA BIKARBONA PROTI AKNAM IN MOZOLJEM

SPLETNA TRGOVINA - soda bikarbona... - VSTOPI! NOVO: Magnezijev klorid, Lugolova raztopina, Zeolit, DMSO...!

Soda bikarbona za deodorant v bolj sofisticirani obliki.
http://www.moski.si/sodoben-moski/moje-zdravje/naravno-domac-deodorant-iz-le-2-eh-sestavin-iz-kuhinjske-shrambe/
Naredite si zobno pasto s sodo bikarbono:
Sol in soda bikarbona - premešamo v enakem razmerju (pol-pol) in dodamo po želji nekaj kapljic antiseptičnega eteričnega olja npr. olja čajevca. Na 50 ml mešanice dodamo le 3 do 5 kapljic eteričnega olja za aromo in premešamo. Hranimo v zaprti škatlici.
Uporaba: Zobno ščetko navlažimo z vodo in ščetine namočimo v našo pripravljeno mešanico. Lahko uporabljamo tudi običajno zobno pasto, katero kar na zobni ščetki namočimo v pripravljeno mešanico s sodo bikarbono. Zobje bodo beli in gladki kot še nikoli - soda bikarbona, še bolj pa v kombinaciji s kuhinjsko soljo učinkovito odstranjuje tudi zobni kamen!
Na začetku uporabe pri ščetkanju ne pritiskamo premočno na dlesni, dokler se po kakšnem tednu dni ne utrdijo. Pomaga tudi pri paradontozi.
Pozor: Ker deluje soda bikarbona rahlo abrezivno na sklenino, priporočamo ljudem z občutljivejšo sklenino le občasno uporabo (vsakih nekaj dni - da temeljito odstranimo obloge in zobni kamen). Veliko ljudi je tudi v preteklosti redno, mnogo let uporabljalo sodo bikarbono (dokler je niso nadomestile sodobne zobne paste).

Soda bikarbona in kuhinjska sol za bele zobe in odstranjevanje zobnega kamna. Še boljša alternativa: Zeolit!

Najenostavnejši recept za uporabo sode bikarbone kot šampon za lase se glasi:
Soda bikarbona (jušno žlico) raztopimo v dva decilitra vode, tako da vsebino dobro pretresemo. Uporabljate enako kot šampon, čeprav se ne peni.

- Sodo bikarbono uporabljamo kot dodatek zobni pasti pri ustni higieni zob in naravno belilo sklenine ter proti slabemu zadahu.

- Soda bikarbona se lahko uporablja za naravni piling kože, zelo priporočljiva je uporaba pri aknasti koži.

Enostavni recept za ekološko tekoče milo se glasi: naribamo 50g Marsejskega mila, ga raztopimo v 2 litra tople vode in nalijemo v plastenko, v kateri pustimo malo prostora, da lahko vsebino naknadno pretresemo. Dodamo jušno žlico sode bikarbone in vse skupaj pretresemo. Dokončno se zgosti šele po 48 urah.

Soda bikarbona za bele zobe:
http://med.over.net/forum5/read.php?30,80165

Beli zobje s sodo bikarbono: Poglejte našo zobno pasto s sodo bikarbono navedeno zgoraj.

Za zdrave zobe moramo s površine odstraniti zobni kamen, odličen odstranjevalec je tudi soda bikarbona.
Enostavno zmešamo nekaj sode bikarbone in morske soli. Mešanico nanesemo na zobno ščetko in očistimo zobe. Pozna se že po prvem čiščenju.

Še boljši oz. manj agresiven za zobno sklenino pa je Zeolit v prahu - zobni kamen odstrani že po treh dneh uporabe in je popolnoma neškodljiv za zobno sklenino. Poglejte med proizvodi v naši spletni trgovini.

soda bikarbona in uporaba v naravni kozmetikiAKCIJA: Ob naročilu "začetnega paketa" po vaši izbiri izbiri vam še 500g "navadne" sode bikarbone podarimo! V primeru nakupa začetnega paketa, naknadno v spletnem obrazcu naročanja napišite pod opombo ali naročate "navadno" ali "Solvay® sodo bikarbono".

_________________________________________________________________________________________________________
Informacije o sodi bikarboni, objavljene na spletni strani http://sodabikarbona.si niso nadomestilo za medicinske nasvete ali navodila za zdravljenje. Pomembno je, da v zvezi s svojimi individualnimi zdravstvenimi in medicinskimi potrebami upoštevate nasvet svojega zdravnika ali farmacevta.

INŠTRUKCIJE IZ KEMIJE IN MATEMATIKE (MARIBOR/ŠTAJERSKA)
Zavod MAJ, Kamnica
Cesta v Rošpoh 39
2351 Kamnica
Davčna številka: 28781112

Nudimo kvalitetne inštrukcije iz kemije in matematike za srednje in osnovne šole.
cena: 10 eur/45 min, cena za dvojice: 12 eur/45 min
Praviloma sta dve šolski uri skupaj, inštrukcije potekajo v Zgornjem Dupleku ali na vašem domu. Cena prevoza po dogovoru.
Kontakt: 031 290 480, Brigita Bratušek
 
Back to content | Back to main menu