Soda bikarbona uživanje -

Go to content

Main menu:

Soda bikarbona uživanje

Ostale informacije o sodi bikarboni

Uživanje sode bikarbone prinaša številne koristi za zdravje, saj raztopljena v vodi deluje alkalno oz. bazično. Ker je zaradi sodobnega načina življenja in prehranjevanja večina ljudi zakisanih, so bolezni, kot so prehlad, gripa, rak, bolezni srca, ki so posledica virusov zelo razširjene. Virusi in glivice najbolje uspevajo v kislem okolju, vendar ne morejo preživeti, ko je naše telo dovolj alkalno. To kažejo medicinske študije.
Kako sodo bikarbono uživamo?  Ljudje, ki želite zmanjšati zakisanost telesa oz. uravnati pH ravnovesje, uživajte eno čajno žličko jedilne sode bikarbone z 2 dcl vode, do dvakrat na dan. Pred zaužitjem počakajte, da se soda bikarbona popolnoma raztopi v vodi.
Sodo bikarbono ne uživajte med obroki, ti pred obrokom oz. do ene ure po obroku, saj soda bikarbona nevtralizira želodčno kislino, zaradi česar se hrana slabše prebavljala. Uživajte več zelenjave in sadja, ki saj deluje na telo alkalno. Kot alternativa in dopolnilo sodi bikarboni je lahko uživanje bazičnih mineralov.

Danes je večina pitne vode zakisana in priporočamo, da preverite kislost vode, ki jo pijete. Če je zakisana - pH manj kot 7, jo nevtralizirate tako, da ji dodate malo sode bikarbone. Kislost vode lahko preverite z lakmusovim papirjem za testiranje kislosti tekočin - tukaj.
Za nevtralizacijo prekomerne želodčne kisline in zgage lahko sodo bikarbono uživate po potrebi. Soda bikarbona v želodcu reagira in nevtralizira solno kislino pri čemer nastane ogljikov dioksid, voda in kuhinjska sol - natrijev klorid. Vse tri spojine so neškodljive - CO2 se izloči z vetrovi.

 
 
 
Back to content | Back to main menu