Lističi, indikatorji za merjenje pH -

Go to content

Main menu:

Lističi, indikatorji za merjenje pH

Ostale informacije o sodi bikarboni

Določanje natančne kislosti ali bazičnosti sline oziroma urina s PH-lističem:
Najzanesljivejši tester zakisanosti organizma so pH lističi, indikatorji oz. lakmusov papir - tukaj. Ph vrednost sline je okoli 7. Testira se jutranja slina na tešče, saj pH čez dan zaradi zaužite hrane niha. Ph sline odraža zakisanost oz. bazičnost medceličnih tekočin in na ta način nam poda natančno sliko o zakisanosti oz. bazičnosti organizma. Če je pH sline zjutraj na tešče nižji kot 7 je telo zakisano. Testiramo najmanj 5 dni zapovrstjo. Nižji kot je pH, bolj je telo zakisano in s tem manj odporno na glivice, bakterije in virusna obolenja. V zakisanem telesu se pogosto pretirano razbohoti glivica kandida, ki sodobnemu človeku povzroča številne zdravstvene težave in nevšečnosti.
Kako testiramo jutranjo slino s pH lističi:
Z obarvano stranjo položimo pH listič na jezik za nekaj sekund. Lahko pa ga tudi temeljito obliznemo. Primerjamo obarvanost pH lističa z obarvanostjo priložene barvne skale in odčitamo rezultat.

Indikator za merjenje pH urina

Navodila za merjenje zakisanosti oz. pH urina:
Testni listič oz. indikator vsaj za dve sekundi pomočimo v urin ali podržimo testni listič neposredno pod curkom urina. S pomočjo barvne skale na škatlici pH lističev, odčitate vrednost pH urina.
Pri merjenju pH urina je pomembno, da merimo 7 dni zaporedoma, večkrat na dan pod približno istimi pogoji - čas/hrana. Vedno merimo zjutraj na tešče in vsaj 2x na dan npr. eno uro po obroku. Če je povprečna vrednost izmerjenih vrednosti nad 7, telo ni zakisano.
Pomembno je, da uporabimo prvi jutranji urin in sicer ob koncu curka. Pomembno je tudi, da je jutranji urin od pH 6 do 6,5. Če je nižji, kaže na zakisanost organizma.


 
 
Back to content | Back to main menu