ALKOHOLNI KIS -

Go to content

Main menu:

ALKOHOLNI KIS

Ostala naravna čistila
 

SPLETNA TRGOVINA - soda bikarbona... - VSTOPI! NOVO: Magnezijev klorid, Lugolova raztopina, Zeolit, DMSO...!

Ocetni, alkoholni kis/za vlaganje se dobi v vsaki malo boljše založeni trgovini.

Učinkovito topi vodni kamen in se lahko uporablja neposredno kot čistilo za odstranjevanje vodnega kamna npr. v kopalnici, istočasno pa ima tudi dezinfekcijski učinek. Učinkovito tudi mehča perilo, ravno tako kot soda bikarbona in ga lahko uporabljamo namesto mehčalca. V kombinaciji z drugimi naravnimi čistili, kot je soda bikarbona idr., lahko v celoti pokrije vse potrebe po čistilnih sredstvih v gospodinjstvu.

Strojno pomivanje posode:
Odvisno od zamaščenosti posode dodamo dve ali tri jušne žlice jedilne sode - soda bikarbona ali (pralne sode, če želimo močnejši pralni učinek) potresemo po dnu pomivalnega stroja. Kis (ocetni/alkoholni/za vlaganje - vsaj 8% kislosti) nalijemo v posodico za čistilo v vrata pomivalnega stroja in tudi v posodico, ki je namenjena tekočini za lesk posode. Nastavimo na začetni program za umazano posodo, saj bo tako soda bikarbona delovala ločeno od kisa, ker se posodica za čistilo odpre ponavadi šele ne tretjem programu.
Najprej deluje baza nato kislina. Soda bikarbona ima pH 8.2, pralna soda pa pH 11 in je precej bolj bazična. Soda razen čistilnega učinka tudi učinkovito razmasti posodo, kis pa jo še dodatno dezinfecira. Tako soda, kot kis topita vodni kamen in zagotavljata lesk kozarcem. Posoda je po pranju popolnoma čista in brez vonja. Prednosti uporabe jedilne sode (soda bikarbona) in kisa kot čistila so predvsem v tem, ker sta oba užitna in se uporabljata v prehrani. Soda bikarbona se uporablja celo v zdravilne namene, kot tudi za razstrupljanje telesa. V svoje telo tako ne vnašamo sintetičnih strupov, katerih ostanki od kemičnih čistil vedno ostajajo na posodi. Pri ustrezuni uporabi sode bikarbone pa se nam pozna tudi finančno, saj so že narejena ostala ekološka čistila na tržišču precej dražja.

Izkušnje ljudi pri uporabi alkoholnega kisa za čiščenje si lahko preberete tukaj:
ALKOHOLNI KIS - ČIŠČENJE

Široko področje uporabe kisa lahko najdete kar na slovenski Wikipediji:


 
 
 
Back to content | Back to main menu