NANOPREMAZI -

Go to content

Main menu:

NANOPREMAZI

Čiščenje brez čistil - Wipe it, nanopremazi
 

Vse vrste površin lahko ustrezno zaščitimo z nanopremazi, ki zagotavljajo dolgotrajno čistost, zaščito in enostavnejše čiščenje (samo z vodo in krpo). Ne potrebujemo niti naravnih čistilnih sredstev, kot so npr. soda bikarbona, pralna soda ipd.

1. NANOPREMAZ ZA STEKLO IN KERAMIKO


Zaščitni premaz za steklo in keramiko naredi površino hidrofobno (odbija vodo) in oleofobno (odbija olja). Zato se umazanija ne more močno sprijeti in jo lahko enostavno odstranimo. Madežev je zaradi tega do 90% manj. Premaz zmanjša oprijemanje vodnega kamna, ki se nabira na tuš kabinah in keramičnih ploščic, zato ga enostavno odstranimo z vlažno krpo. Trajnost nanopremaza je več kot leto dni (preiskušeno). Po nanosu je površina prevlečena s tremi samoorganiziranimi plastmi, katerih delci so manjši od valovne dolžine vidne svetlobe. Premazana površina je zato na videz popolnoma nespremenjena.

Voda ozioma druga umazanija se na površini, zaščiteni z nanopremazom ne razlije, temveč se oblikuje v kapljico, kar ji preprečuje vstop v pore materiala in s tem globinsko onesnaženje. Pore so delno zaščitene še zatem, ko voda ne ostane več v kapljicah, vendar takrat priporočamo, da ponovno nanesete zaščito.

Prednosti nanopremaza:
- Vodo in olje-odbojna površina
- Zaščita por
- Preventivna zaščita pred bakterijami, algami in mahom
- Odporen je na slano vodo, sol ter kisel dež
- Izredno učinkovit je tudi pri zelo tankem nanosu
- UV stabilen
- Ne vsebuje silikona, voska ali olj
- V primeru, da premaza ne drgnemo traja zaščita tri leta in več
- Podaljša življensko dobo zaščitenih objektov
- Z 1 litrom zaščitimo približno 100 m^(2) površine

Uporaba nanopremaza:
Premaz se uporablja za zaščito WC školjk, talnih in stenskih keramičnih ploščic, keramičnih umivalnikov, tuš kabin, oken...

Za čiščenje steklokeramične plošče, po kateri se vam je razlila prevrela hrana, potrebujete le mokro krpo. Je pa izdelek malo manj termično stabilen kot specializiran izdelek, ki je namenjen osebej zaščiti steklokeramičnih plošč.

Čeprav nanopremaz preprečuje sprijemanje umazanije s površino pa ne poveča drsenja.

Nanašanje nanopremaza:
Percenta nanopremaz za steklo in keramiko suši kožo zato priporočamo, da pri delu uporabljate gumijaste rokavice. Če menite, da bi premaz lahko poškodoval površino ga najprej nanesite na del predmeta, ki je skrit pred pogledom.
Priprava površine: Površina mora biti čista in suha, ne njej ne sme biti mastnih madežev. Za čiščenje priporočamo Percenta Čistilo za steklo in keramiko ali organsko čistilo npr: izopropanol ali aceton. Če uporabljate katerega od običajnih čistil morate površino dobro sprati z vodo, da popolnoma odstranite detergente, ki lahko škodijo nanopremazu.
Nanašanje: Nanopremaz nanašamo s krpico. Priporočamo Percenta polirno krpico. Nanopremaz nanašate s krožnimi gibi. Nanopremaz se mora sušiti vsaj 15 minut, če je vlažnost zelo visoka se čas sušenja lahko podaljša na nekaj ur. Po sušenju premazane površine še spoliramo. Easy to clean učinek se pojavi približno 30 minut po poliranju. Sušenje premaza nato poteka še 2-3 ure, najbolje pa, da se premazanih površin ne dotikamo 24 ur. Pri temperaturi nad 30°C premaz uporabljamo le na manjših površinah.
Temperatura nanašanja: Ne nanašamo pri temperaturi nižji od 5°C in višji od 40°C
Poraba premaza: Običajno 10-15 ml/m2. Odvisna je od vpojnosti podlage, bolj ko je površina vpojna, večja je poraba.
Čiščenje zaščitenih površin: Za čiščenje ne potrebujete nobenih agresivnih čistil, saj se vodni kamen in ostala umazanija le rahlo sprime s premazom. Mokra krpa in voda običajno zadoščata za čiščenje vseh madežev. Če opazite poslabšanje učinka, lahko uporabite kis ali kako nevtralno čistilo. Zaščitene površine morajo biti, tako kot nezaščitene, redno čiščene.

Učinkovitost nanopremazov na sledečem videu:

nano premaz - čiščenje s sodo bikarbona ali kisom ni potrebno

Na sliki je primerjava razlitja kapljice olivnega olja (desno) , sojine omake (sredina) in vode (levo) po zaščiteni (zgoraj) in nezaščiteni (spodaj) površini.

 

2. NANOPREMAZ ZA KROM IN JEKLO

Z zaščitnim premazom za krom in jeklo zaščitimo površine pred razno umazanijo, maščobo in bakterijami. Nanašamo ga na kuhinjske nape, kljuke, kuhinjske umivalnike, opremo iz nerjavnega jekla in drugo. Nevidni premaz ponuja dolgotrajno zaščito. Primeren je za nanašanje na vse vrste neobdelanega nerjavnega jekla iz katerega so narejeni na primer omarice, ročaji, ograje, kuhinjske nape, pomivalna korita, kuhinjski elementi, armature v sanitarijah itd.
Priporočamo ga tako za domače kuhinje, kot tudi restavracije in bare v katerih je običajno veliko nerjavnega jekla, bakra ter kromiranih površin.

Po nanosu bodo površine zaščitene pred vsemi vrstami umazanije. Skoraj vse nečistoče, maščobe in prstne odtise boste lahko odstranili z mokro krpo. S tem boste prihranili na času in denarju za nakup čistil - tudi naravna čistila, kot so soda bikarbona ali pralna soda so odveč. Z našim “Nano Krom in Jeklo” premazom bo vsak kovinski glasbeni instrument in ostala oprema zaščiten proti nečistoči in praskam, ne da bi se spremenil izgled.

Nanašanje nanopremaza
Zaščitni nanopremaz za krom in jeklo suši kožo zato priporočamo, da pri delu uporabljate gumijaste rokavice. Predlagamo, da premaz najprej nanesete na del predmeta, ki je skrit pred pogledom, da preverite ali lahko nanopremaz kakorkoli poškoduje vaš predmet.
Priprava površine: Površina mora biti čista in suha, ne njej ne sme biti mastnih madežev. Za čiščenje priporočamo Percenta Osnovno čistilo ali organsko čistilo naprimer: izopropanol ali aceton. Če uporabljate katerega od običajnih čistil morate površino dobro sprati z vodo, da popolnoma odstranite detergente, ki lahko škodijo nanopremazu.
Nanašanje: nanopremaz nanašamo s krpico. Priporočamo Percenta polirno krpico. Nanopremaz nanašate s krožnimi gibi. Nanopremaz se mora sušiti (utrjevati) vsaj 30 minut, če je vlažnost zelo visoka se čas sušenja lahko podaljša na nekaj ur. Po sušenju premazane površine še spoliramo. Easy-to-clean učinek se pojavi približno v 60 minutah po poliranju. Premaz se običajno utrjuje 1-2 uri, najbolje pa, da ga pustite 24 ur. Če je prostor v katerem nanašate nanopremaz zelo vlažen, priporočamo, da površino na začetku obrišete s krpo namočeno v alkohol. Pri temperaturi nad 30°C premaz uporabljajte le na manjših površinah naenkrat.
Temperatura nanašanja: Ne nanašajte pri temperaturi nižji od 5°C in višji od 40°C
Poraba premaza: Običajno 10-25 ml/m2.
Čiščenje zaščitenih površin: Za čiščenje ne potrebujete nobenih agresivnih čistil, saj se vodni kamen in ostala umazanija le rahlo sprime s premazom. Mokra krpa in voda praviloma zadoščata za čiščenje vseh madežev.nanopremaz krom
nanopremaz krom jeklo

3. NANOPREMAZ ZA AVTOMOBILSKO STEKLO

Ker se deževne kapljice ne razlijejo po steklu, jih med vožnjo veter večinoma takoj odpihne ali pa zdrsnejo po steklu.To vam bistveno izboljša vidljivost in s tem varnost vožnje. Pri vožnji po avtocesti vam pogosto ne bo treba vklopiti brisalcev.
Prednosti nanozaščite:
Dež, sneg in umazanija se odbijejo z vetrom. Brisalcev pri hitrosti nad 80 km/h skoraj ne potrebujete. Večja varnost zaradi boljše vidljivosti v dežju. Lažje odstranjevanje ledu s stekel. Zaščita traja do enega leta oz. do 20.000 km.

Morda najbolj uporaben zaščitni premaz je nanopremaz za avtomobilsko steklo, ki se kemijsko veže na steklo in tvori izredno tanek neviden film. Steklo postane hidrofobno (odbija vodo) zato se deževne kaplje ne razlijejo po njem pač pa se oblikujejo v kroglice (poglej stran "Za steklarje..."), ki jih pri večjih hitrostih (nad 60 km/h) veter odnaša s stekla. Vidljivost v dežju je zato bistveno boljša, kar izboljša tudi našo varnost. To se še posebno pozna pri vožnji na avtocesti, kjer pogosto niti ne potrebujemo brisalcev (Na sliki lahko vidimo, da je vidljivost na levi strani (zaščiteni) stekla bistveno boljša kot na desni (nezaščiteni). V večini primerov dež odstrani tudi mrčes, ki se med vožnjo nabere na vetrobranskem steklu. Druga dobra lastnost tega premaza je, da se tudi led, ki nastaja preko noči, manj sprime in ga zato lažje odstranimo. Oblikovanje kapljic na steklu pa ima tudi slabo stran, ki se pokaže predvsem pri počasni vožnji v dežju, ko moramo uporabljati brisalce. Brisalci namreč vedno puščajo za seboj nekaj vode, ki se na običajnem steklu razlije, pri nanozaščitenem pa se oblikuje v male kapljice, ki tvorijo meglico. Pojav je zelo kratkotrajen in odvisen od kvalitete brisalcev in celo njihove čistosti. Kapljice pa se tvorijo na steklih tudi v hladnih jutrih. Na vetrobranskem in zadnjem steklu to ni problem, saj jih odstranimo z brisalcem, pri sprednjih stranskih pa lahko včasih motijo pogled. V tem primeru jih odstranimo z odpiranjem oken. Odločitev, ali premazati stranska stekla ali ne, je zato odločitev med lažjim strganjem ledu v zelo mrzlih jutrih in odstranjevanjem kapelj v hladnih jutrih.

Nanašanje: Nanopremaz nanašamo s krpico. Nanopremaz nanašate s krožnimi gibi. Sušiti se mora vsaj 15 minut, če je vlažnost zelo visoka se čas sušenja lahko podaljša na nekaj ur. Po sušenju premazane površine še spoliramo. Easy to clean učinek se pojavi približno 30 minut po poliranju. Sušenje premaza nato poteka še 2-3 ure, najbolje pa, da se premazanih površin ne dotikamo 24 ur. Pri temperaturi nad 30°C premaz nanašajte naenkrat le na manjših površinah.
Temperatura nanašanja: Ne nanašajte pri temperaturi nižji od 5°C in višji od 40°C
Poraba premaza: Običajno 10-15 ml/m2.
Čiščenje zaščitenih površin: Za čiščenje ne potrebujete nobenih agresivnih čistil, saj se umazanija le rahlo sprime s premazom. Mokra krpa in voda običajno zadoščata za čiščenje vseh madežev. Če opazite poslabšanje učinka, lahko uporabite kis ali kako nevtralno čistilo.

 

4. ZAŠČITNI NANOPREMAZ ZA VPOJNE POVRŠINE

Percenta “Zaščitni premaz za tla, za vpojne površine ” je na umazanijo in obrabo odporen premaz na osnovi nanotehnologije. Nanopremaz ščiti pred umazanijo, ki jo dobimo z zemljo, glino, odpadlim listjem, oljem in hrano. Nanopremaz ne vsebuje silikona, voskov in olj. Zračnost (paroprepustnost) betona se ne zmanjša tudi po večkratnih nanosih. Uporabite Percenta nanozaščito za beton in pode kot nevidno večfunkcionalno impregnacijo za vse porozne površine iz betona, lahko pa tudi za fasade.

Na desni sliki je prikazan tlakovec, ki je na levi strani zaščiten s premazom za za tla, za vpojne površine. Spredaj sta kapljici rdečega vina, zadaj pa bučnega (mešanega) olja. Nanopremaz preprečuje, da bi se tako vodna, kot oljna umazanija vpila v porozno strukturo betona. Trajnost premaza je 10-15 let, odvisno od obremenitve. Tega, in ostalih premazov, ki jih opisujemo, si ne smete predstavljati kot klasičen premaz. Ti nanopremazi vsebujejo nanodelce, ki se vežejo na površino por in odbijajo umazanijo. Zato so ti premazi nevidni. Tudi ko se površina poškoduje, je njen izgled tak kot bi bil, če nebi bila zaščitena. Premaz več kot zadovoljivo nadomešča razne epoksidne in poliuretanske premaze za tla.
Z nanozaščitnim premazom za vpojne površine dolgotrajno ščitite vaše tlakovce, strešnike, fontane, kipce, zidove, škarpe itd pred umazanijo, mahom, plesnijo, dežjem in zmrzaljo. zaščitena površina ima delno samočistilni učinek (čiščenje z dežjem), kar pa se ne očisti samo, boste bistveno lažje očistili tudi brez uporabe čistil (soda bikarbona..), z vodo ali visokotlačnim čistilcem.
Zaščitni premaz za tla, za vpojne površine je idealna zaščita npr. v kmetijstvu za zaščito betonskih hlevov in drugih površin, kjer obstaja nevarnost razvoja bakterij. Bakterije in drugi bacili ne morejo več prodreti v betonska tla ki jih zaščitite z našim premazom. Ilovica, zemlja, mokri listi in živalski iztrebki se ne morejo več vezati na tla in jih preprosto speremo z vodo. Hleve lahko bolj enostavno čistimo in bodo dalj časa zaščiteni proti bakterijam, ki lahko povzročajo bolezni. Voda je dovolj dobro čistilo za hleve, zato ne boste potrebovali agresivnih in dragih čistilnih sredstev.
Idealna zaščita za vse betonske dovoze in dvorišča kjer obstaja velika verjetnost, da se bodo mehansko poškodovali ali onesnažili zaradi vožnje avtomobilov. Po uporabi našega premaza bo manj sledi gum in mahu na betonskih ploščicah tudi pri prometno bolj obremenjenih dovozih in poteh. Vse nečistoče lahko odplaknemo z vodo.
V vsaki mehanični delavnici se pojavlja problem oljnih madežev in sledi gum. Ko se vpijejo v tla se težko odstranijo, če se sploh lahko. Naša “Nanozaščita za beton in pode” preprečuje te probleme. Vizualno bo delavnica vedno odlična.
Poraba premaza: približno 100-200 ml/m^(2).
Sušenje premaza: Nanopremaz se osuši v približno eni uri, popolnoma pa utrdi v 1-2 dneh. Po 1-2 urah že lahko hodimo po zaščiteni površini.
Čiščenje: Površino čistimo z vodo in ščetko, lahko pa uporabljamo tudi običajna čistila in visokotlačni čistilec.


5. NANOPREMAZ ZA NEVPOJNE POVRŠINE

Nanopremaz za beton in pode, za malo- ali neabsorbirajoče površine je idealna zaščita za glazirane površine (glazirani klinker, glazirane ploščice, tlakovce…) Uporablja se za zaščito marmorja in granita. Uporablja se tudi za zaščito nagrobnikov, kjer preprečuje rast mahu in sprijemanje druge umazanije. Nanopremaz ščiti pred umazanijo, obenem pa je abrazijsko (proti obrabi) odporen.

nanopremaz nevpojne površine

Zaščitni nanopremaz za nevpojne površine je na alkoholni osnovi in ga uporabljamo za zaščito mehansko obremenjenih ali neobremenjenih površin iz marmorja, granita, glaziranega klinkerja ter talne keramike pred umazanijo.

Površina zaščitenih površin se prevleče s tanko, nevidno plastjo keramičnih delcev, ki so vezani na podlago, zato jih težko odstranimo. Delci ščitijo površino pred obrabo ter umazanijo.

Ker se umazanija le rahlo sprime s površino za čiščenje ne potrebujemo agresivnih čistil temveč lahko uporabljamo le vodo in krpo. S tem si olajšamo delo, prihranimo veliko dragocenega časa, prihranimo denar za čistila (tudi naravna, kot so soda bikarbona) in varujemo okolje. Zaradi odlične mehanske odpornosti za čiščenje večjih površin lahko uporabljamo tudi tlačne čistilce.

Poraba premaza: približno 10-20 ml/m2.

Nano multi pena 250 ml

Percenta nano antibakterijska Multi pena je HKRATI čistilno sredstvo in nano premaz na osnovi nanotehnologije, ki hitro očisti in zaščiti skoraj vse vrste površin. Nudi dolgotrajno zaščito proti vodi, umazaniji, maščobam in prstnim odtisom. Je odporna na umazanijo in prah in ima antibakterijski učinek. Pri nanašanju razvije prijeten vonj limone.
Lahko se uporablja za skoraj vse gladke površine. Z njo lahko čistimo in zaščitimo pred umazanijo razne stroje, orodje, delovne pulte itd. Ima pa njena raznovrstna uporabnost tudi slabo stran. Trajnost zaščite je običajno do 6 mesecev, za neobremenjene površine do 12 mesecev.

Po uporabi naše multi pene bodo vsi deli vašega motorja, tako kovinski kot plastični, kolesa in čelada dolgotrajno zaščiteni. Izgled motorja se ne spremeni. Čiščenje insektov z motorja in čelade bo bistveno bolj enostavno. Na zunanji strani vizirja ima Multi pena enak učinek kot Nanopremaz za avtomobilsko steklo.

nano multi pena - soda bikarbona

Čiščenje avtomobila v avtopralnici ni samo slabo z ekološkega vidika temveč tudi drago. Z našo Percenta nano antibakterijsko multi peno lahko istočasno čistite, ohranjate in zaščitite vaš avto. Po čiščenju z multipeno boste avtomobil lahko čistili le z gobo in vodo. Uporabna je tako za zunanje, kot notranje čiščenje.    
Lesk glasbenih instrumentov lahko hitro izgine. Z našo multi nanopeno lahko ponovno vspostavite originalni lesk kovinskih in lesenih instrumentov. Tudi, če uporabljate instrumente v dežju bodo ostali vodoodporni.    
Multi pena se lahko uporablja tudi za ogledala, okenske okvirje, gladko usnje, kuhinjske pripomočke, nape, akrilne plošče, les...    
Uporaba

Priprava površine: Površino pred nanašanjem speremo, da odstranimo grobo umazanijo ter jo osušimo.
Nanašanje: Multi peno nanašamo z vtiranjem oz. poliranjem s Percenta polirno krpo. Nanašamo jo v zmernih količinah, s krožnimi gibi. Na koncu površino spoliramo s čisto in mehko krpo. Pomembno: Po nanašanju ne smemo površine čistiti ali jo zmočiti z vodo. Če multipena pride v stik z avtomobilskim steklom jo je treba takoj odstraniti, sicer bo ostal madež.
Poraba: približno 10-25 ml/m2
Sušenje premaza: Easy to clean efekt se pojavi 30 min po poliranju.
Čiščenje zaščitenih površin: Za čiščenje ne potrebujemo agresivnih čistil (ekstremno kislih, bazičnih,) ker se umazanija in drugi tujki ne sprimejo močno s podlago. Ko opazite, da je učinek popustil zaščito nanesete po istem postopku.

Samočistilni nanopremaz za steklo -100ml

Percenta “Nanopremaz za okna SR” je narejen na alkoholni bazi in ščiti zunanje površine iz stekla in umetnih mas pred zameglitvijo in umazanijo. Nanopremaz razvije na površini tanek, neviden, hidrofilen film, ki fotokatalitično reagira z UV/dnevno svetlobo. Ta reakcija razbije umazanijo na površini, pri čemer nastane tanka razpoka med steklom in umazanijo. Ko dež pade na zaščiteno površino, se zaradi hidrofilnosti voda razlije v tanko plast, pride v razpoko in odteče skupaj z umazanijo. To je tako imenovani samočistilni učinek (self-cleaning effect).
Zaradi samočistilnega učinka boste le redko morali očistiti zunanjo stran oken in še to boste naredili le z vodo . Poleg tega, da boste imeli več prostega časa, boste prihranili na kemičnih čistilih. (Notranjo stran zaščitite z Nanopremazom za steklo in keramiko, kar bo tudi zmanjšalo potrebo po čiščenju) Nanopremaz za okna SR je namenjen zaščiti vseh zunanjih steklenih površin tako v domu (vrata, okna...), kot tudi za zaščito izložb trgovin, poslovnih steklenih stavb itd. Zaščita traja od enega do treh let.


_________________________________________________________________________________________________________
Nobene informacije o sodi bikarboni, objavljene na spletni strani www.sodabikarbona.si niso nadomestilo za medicinske nasvete, navodila za zdravljenje ali priporočila zdravstvenih delavcev. Pomembno je, da v zvezi s svojimi individualnimi zdravstvenimi in medicinskimi potrebami upoštevate nasvet svojega zdravnika ali farmacevta.

 
 
 
Back to content | Back to main menu