Soda bikarbona - želodec in zgaga -

Go to content

Main menu:

Soda bikarbona - želodec in zgaga

Ostale informacije o sodi bikarboni

Večina hrane sodobnem času zakisa telo. Sladkor, ki je dandanes dodan skoraj vsakemu živilu, alkohol, pijače s kofeinom, meso, ribe, mlečni izdelki vsa ta živila znižujejo pH v telesu in telo postaja vse bolj zakisano. Celo pitna voda je dandanes zakisana. Posledice zakisanosti pa so najrazličnejše zdravstvene težave, tudi preveč razbohotena kandida, ki dela vse več preglavic sodobnemu človeku.
Zakisanost se lahko odraža, da vas v želodcu peče zgaga, imate razdražen želodec, utrujenost, prebavne motnje itd.
Najenostavnejši način za vzpostavljanje pH ravnovesja v telesu je uživanje do ene žličke jedilne sode - sode bikarbone na dan, vendar ne tik pred obroki, med obroki ali hitro po obroku, saj soda bikarbona nevtralizira želodčno kislino, zaradi česar bi se lahko hrana slabše prebavljala. Seveda je priporočljivo uživati tudi čim več zelenjave in sadja, ki delujejo na telo alkalno. Alternativa ali dopolnitev sodi bikarboni je tudi uživanje bazičnih mineralov.

Priporočamo, da preverite kislost vode, ki jo pijete doma in če je le ta zakisana, jo enostavno nevtralizirate tako, da ji dodate malo sode bikarbone. Kislost vode enostavno izmerite s testnimi lističi - lakmusovim papirjem za testiranje kislosti tekočin.
V preteklosti je bila soda bikarbona glavno sredstvo za nevtralizacijo prekomerne želodčne kisline in povezane težave z zgago in posledične prebavne motnje. Soda bikarbona v želodcu nevtralizira solno kislino, ob čemer se sproži kemična reakcija pri kateri nastane sol, natrijev klorid, ogljikov dioksid in voda. Vse tri spojine so neškodljive - CO2 se izloči v obliki vetrov.
Blokatorji kisline, ki jih lahko kupimo v lekarnah imajo lahko stranske učinke, saj spreminjajo lastnosti telesa, ki zato težje absorbira proteine in kalcij.

 
 
Back to content | Back to main menu