Main menu:
Solvay® jedilna soda bikarbona je zaradi patentiranega načina pridobivanja izredno čista in ustreza vsem, tudi najstrožjim standardom za izdelke namenjene za človeško prehrano!
Soda bikarbona in pralna soda sta bile že v davni zgodovini uporabljene za najrazličnejše potrebe Pridobivali so ju je iz rastlinskega pepela, ki je zmes kalijevega karbonata in natrijevega karbonata. Tudi naše babice in prababice so rastlinski pepel uporabljale za pranje perila. Tekom stoletij je uporaba sode bikarbone in pralne sode naraščala, naravni viri teh surovin pa sčasoma niso več zadostovali za pokritje vseh potreb.
SPLETNA TRGOVINA - soda bikarbona... - VSTOPI! NOVO: Magnezijev klorid, Lugolova raztopina, Zeolit, DMSO...!

Konec 18. stoletja je Francoz Nicolas Leblanc razvil prvi industrijsko uporaben postopek za proizvodnjo pralne sode in sode bikarbone. Problem pa so bili nevarni stranski produkti, ki so nastajali v procesu visokih temperatur.
Soda bikarbona se je leta 1863 pričela pridobivati po ekološko najprimernejšem procesu, ki ga je iznašel belgijski kemik Ernest Solvay in sicer iz kuhinjske soli in apnenca. Njegov oziroma patentiran Solvay® proces za proizvodnjo sode bikarbone ne potrebuje več visokih temperatur in ni škodljivih stranskih produktov. Solvayev proces pridobivanja ostaja še dandanes standard za najčistejšo pridobivanje sode bikarbone.
Ali soda bikarbona Solvay® vsebuje aluminij?
_________________________________________________________________________________________________________
Soda bikarbona in druge informacije glede sode bikarbone, objavljene na spletni strani sodabikarbona.si niso nadomestilo za medicinske nasvete, navodila za zdravljenje ali priporočila zdravstvenih delavcev. Prosimo vas, da se glede svojih zdravstvenih težav oz. potreb obrnete na svojega zdravnika ali farmacevta.