Piškotki

Naše spletno mesto www.sodabikarbona.si/trgovina uporablja piškote za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. 

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »pomoč« (»help«) vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere podstrani morda ne bodo delovale pravilno.

Piškotke lahko izbrišete s klikom na povezavo: izbriši piškotke

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna datoteka z nizom znakov, ki se pri obisku spletnega mesta pošlje v računalnik. Ko spletno mesto znova obiščete, mu piškotek omogoči, da prepozna vaš brskalnik. V piškotkih so lahko shranjene uporabniške nastavitve in drugi podatki. Brskalnik lahko nastavite tako, da zavrne vse piškotke ali vas obvesti, ko prejmete piškotek. Vendar upoštevajte, da nekatere funkcije ali storitve spletnih mest morda ne bodo pravilno delovale brez piškotkov.

Piškotke uporabljamo za različne namene. Uporabljamo jih na primer, da si zapomnimo nastavitve varnega iskanja, da štejemo, koliko obiskov ima spletna stran, da vam pomagamo, da se prijavite za naše storitve, in da varujemo vaše podatke.

Vrste piškotkov na naši spletni strani

1. Obvezni piškotki
Obvezni piškotki, so piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji in uredniki strani). Naša Internetna stran www.sodabikarbona.si/trgovina deluje na platformi PRESTASHOP in za delovanje strani so določeni piškotki obvezni.

 2. Statistika obiska
Upravljalci spletnega mesta za izboljšavo spletnega mesta in vsebin potrebujemo statistične podatke, kot so najbolj brane vsebine, viri dostopa do strani in število obiskovalcev. Na podlagi the piškotkov pridobivamo povratne informacije na podlagi katerih izboljšujemo spletno mesto.

Več informacij o podatkih, ki jih zbira Google Analytics je na voljo tukaj.