PRAVILNIK O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Zadnja posodobitev 30.09.2022

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani www.sodabikarbona.si/trgovina nam je zelo pomembna.

Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje Heiltropfen Lab. LLP, 27 Old Gloucester street, London WC1N 3AX, United Kingdom (v nadaljevanju "podjetje).

Podjetju Heiltropfen Lab. LLP, 27 Old Gloucester street, London WC1N 3AX, United Kingdom pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu. 

Sklicevanja v tem pravilniku na "podjetje", "mi" ali "nas" pomenijo podjetje Heiltropfen Lab. LLP, 27 Old Gloucester street, London WC1N 3AX, United Kingdom, ki v Slovenij posluje na naslovu PE Borovci, Borovci 64, 2281 Markovci, ID za DDV SI38002493.

Sklicevanja v tem pravilniku na poslovne partnerje pomenijo morebitne pogodbene poslovne partnerje, ki delajo za oziroma v imenu družbe in ki bodo imeli za potrebe opravljanja pogodbenih del dostop do vaših osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom.

Za namene veljavne zakonodaje o varstvu podatkov (vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov 2016/679 (v nadaljevanju: GDPR) so podjetje in njeni morebitni poslovni partnerji neodvisni upravljavci vaših osebnih podatkov.

1. Varnost podatkov

1.1 Podjetje Heiltropfen Lab. LLP vaše podatke med drugim ščiti pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. V primeru, da bi prišlo do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma oziroma v roku 72 ur obvestili.

1.2 Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

 

2. Uporaba s strani mladoletnih oseb

2.1 Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

 

3. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

V zvezi s tem pravilnikom bomo zbirali naslednje kategorije osebnih podatkov:

3.1. Osebni podatki, ki jih posredujete sami:
podjetje od vas, odvisno od tega, na kakšen način sodelujete z nami, zbira naslednje podatke o vas, ko izpolnete obrazec na spletni strani, končate postopek prijave v spletni trgovini, kupite naše izdelke, zaprosite za odloženo plačilo za vaše nakupe, sodelujete na forumih ali drugih funkcijah družbenih omrežij na spletni strani, sodelujete na natečaju, v promociji ali anketi na spletni strani ali kako drugače komunicirate z družbo (npr. ko stopite v stik s svetovalno službo za stranke):

Osebni podatki

Ali je zagotovitev osebnih podatkov zakonska ali pogodbena zahteva ali zahteva, potrebna za sklenitev pogodbe?

Možne posledice za primer, če ne podate teh podatkov

Ime in priimek *

Pogodbena zahteva

Če teh podatkov ne podate, se ne boste mogli registrirati kot kupec.

Naslov *

Pogodbena zahteva

Če tega podatka ne podate, vam ne bomo mogli dostaviti naročila.

Naslov za dostavo *

Pogodbena zahteva

Če tega podatka ne podate, vam ne bomo mogli dostaviti naročila.

Elektronski naslov *

Pogodbena zahteva

Če teh podatkov ne podate, se ne boste mogli registrirati kot kupec, ne morete prejeti gesla in ne moremo vas kontaktirati po elektronski pošti.

Telefonska številka *

Pogodbena zahteva

Če teh podatkov ne podate, se ne boste mogli registrirati kot kupec, ne morete prejeti gesla in ne moremo vas kontaktirati po telefonu.

Geslo *

Pogodbena zahteva

Če tega podatka ne podate, se ne boste mogli registrirati kot kupec.

Datum rojstva

Pogodbena zahteva

Ta podatek potrebujemo za potrebe individualnega prilagajanja ponudbe, če tega podatka ne podate, ne boste mogli prejemati prilagojenih ponudb in obvestil.

Naziv in naslov podjetja

Pogodbena zahteva

Ta podatek potrebujemo, če želite opraviti nakup kot podjetje.

 

 

 

* Zgornja polja, označena z (*), so obvezna polja - če ne posredujete teh osebnih podatkov, podjetje ne bo mogla izpolniti zadevnih namenov, ki so opisani spodaj v tem pravilniku.

 

3.2. Osebni podatki, ki jih zbiramo o vas:

 •       podjetje obdeluje osebne podatke, povezane z vašo zgodovino nakupov;
 •       podjetje obdeluje naslednje osebne podatke o vas, ki se nanašajo na dokončanje postopka registracije kot kupec na spletnih straneh:

      edinstven ID kupca;

      datum registracije kot kupec;

 •       Glede na vsak vaš obisk naših spletnih mest in uporabo katere koli naše aplikacije bo podjetje samodejno zbirala naslednje osebne podatke:

      tehnične podatke, kar vključuje naslov internetnega protokola (IP), s katerim se vaš računalnik poveže z internetom, informacije o vaši prijavi, vrsti brskalnika in različici, nastavitve časovnih pasov, vrsto in različico vtičnikov v brskalniku, operacijski sistem in platformo;

      informacije o vašem obisku spletne strani, kar vključuje vse naslove URL (enolične krajevnike vira), ki prikazujejo potek klikanja do, prek ali z naše spletne strani (vključno z datumom in uro); izdelke, ki ste si jih ogledali ali iskali; odzivne čase strani, napake pri nalaganju, trajanje obiskov na določenih straneh, informacije o interakciji strani (kot je pomikanje zaslona, kliki, prelet miške) in načini, kako zapustite spletno stran, in vse telefonske številke, s katerih kličete številko naše svetovalne službe za stranke; in

      informacije, pridobljene s piškotki, ki jih podjetje objavlja na spletnem mestu - za več informacij glejte spodaj.

 

4. Kako se uporabljajo vaši osebni podatki in kakšna je pravna podlaga za to uporabo?

Podjetje zgornje osebne podatke upravlja kot neodvisni upravljalec podatkov za naslednje namene:

4.1. Kako podjetje obdeluje osebne podatke

 • Pogodbena nujnost: Da bi z vami vzpostavila in izpolnila pogodbo, na primer, če opravite nakup. To bo vključevalo preverjanje vaše identitete, sprejemanje plačil, komuniciranje z vami, zagotavljanje storitev za stranke in organizacijo dostave ali drugo zagotavljanje izdelkov, nagrad ali storitev.

 • Zakoniti interesi: Da bi si prizadevala za lastne zakonite interese, zlasti:

      da zagotovi učinkovito upravljanje nakupov

      da komunicira z vami (vključno s tem, da vam zagotovi informacije, ki vam pomagajo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo, na primer obveščanje o dostavi, naših ponudbah in akcijah);

      da analizira prodajne trende (vključno z zbiranjem notranjih poročil);

      da vas povabi, da sodelujete v tržnih raziskavah ali študijah, se udeležite izobraževanj, in podobno;

      da lahko spremlja, izboljša, upravlja in ščiti svoje izdelke, vsebino, storitve in spletno mesto;

      da prilagodi svojo spletno stran ali svoje izdelke in storitve za vas in vam omogoči, da sodelujete v interaktivnih funkcijah spletne strani;

      da spremlja in zagotavlja skladnost s svojo politiko in pravilniki;

      da preiskuje in obravnava morebitne pritožbe z vaše strani o svojih izdelkih, storitvah ali spletni strani;

      da spremlja vse uporabniške račune kupcev, da bi v skladu z veljavno zakonodajo preprečila, preiskovala in/ali prijavila goljufijo, terorizem, napačno prikazovanje, varnostne incidente ali kazniva dejanja; in

      za merjenje ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja, ki služi vam in drugim, in za zagotavljanje ustreznega oglaševanja (vključno z uspešnostjo zadovoljstva potrošnikov in podobnimi študijami).

 • Pravna skladnost: Da bi zagotovila skladnost z veljavnimi zakoni in zaščito zakonitih poslovnih interesov in zakonskih pravic družbe, vključno z, a ne omejeno na, uporabo v zvezi s pravnimi zahtevki, skladnostjo, predpisi, davki, preiskovalnimi nameni (vključno z razkritjem takih informacij v zvezi s pravnim ali sodnim postopkom).

 • Soglasje: podjetje vam bo poslalo direktna marketinška sporočila v zvezi s proizvodi in storitvami družbe, podobnimi tistim, ki ste jih že kupili, ali drugimi izdelki in storitvami, ki jih ponuja podjetje, njene podružnice in skrbno izbrani partnerji. Te vam bo poslalo le, če ste med postopkom registracije kot kupec ali prek uporabniškega računa na spletnem mestu dali svoje soglasje družbi ali (kjer je to dovoljeno) vam je bila ponujena možnost, da se od prejemanja tovrstnih sporočil odjavite. Od direktnih marketinških sporočil se lahko odjavite:
  (i) če upoštevate navodila v samem sporočilu,
  (ii) spremenite nastavitve v vašem uporabniškem računu na spletnem mestu ali
  (iii) stopite v stik s službo za pomoč strankam preko e-naslova narocila@sodabikarbona.si.

5. Partnerji

Podjetje Heiltropfen Lab. LLP podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

 

6. Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Splošni kontaktni obrazec

Kontaktni obrazec: Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki

Namen: odgovor na vaše sporočilo

Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše sporočilo

Čas hrambe: 10 let

*Natančna podatkovna polja: vaše ime in e-mail naslov

 

Spletna trgovina

V spletni trgovini lahko naročite izdelke. Ko oddate obrazec za naročilo, se obdelajo vaši osebni podatki.

Namen: Izvedba naročila, prodaje izdelkov

Utemeljitev: izvrševanje naročila oz. pogodbe na vašo zahtevo

Čas hrambe: 10 let

*Natančna podatkovna polja: Ime, priimek, naslov, telefonska številka in e-mail naslov

 

6. Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Podjetje Heiltropfen Lab. LLP obdeluje osebne podatke, navedene v točki 3., za naslednje namene:

Prijava na e-novice

Podatki, ki se navedejo pri vsaki prijavi se uporabijo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete, in v nadaljevanju potrebujemo vašo potrditev, da se kot lastnik e-poštnega naslova strinjate s prejemanjem (t. i. dvojna privolitev). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali e-poštnega naslova narocila@sodabikarbona.si.

Namen: pošiljanje informacij o izdelkih, zanimivostih in akcijskih ponudbah

Utemeljitev: privolitev

Čas hrambe: dokler se pošiljajo e-novice in ne pride do preklica.

*Natančna podatkovna polja: Ime, priimek, e-mail naslov

 

7. Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

7.1 Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

7.2 Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši strani, si lahko ogledate na podstrani o piškotkih.

 

8. Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

8.1 Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

8.2 Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo.

8.3 Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

8.4 Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju Heiltropfen Lab. LLP z obvestilom na e-poštni naslov narocila@sodabikarbona.si.

Vse spremembe, ki jih bomo v prihodnje uvedli v naš Pravilnik o varstvu podatkov, bomo objavili na naši spletni strani, in vas o njih, po potrebi, obvestili po e-pošti ali kako drugače. Vse spremembe začnejo veljati z dnem objave.

9. Kontaktni podatki

Heiltropfen Lab. LLP

PE Borovci:
Borovci 64
2281 Markovci

narocila@sodabikarbona.si