SPLOŠNO

Pri nakupih na daljavo kot najugodnejši način plačila priporočamo plačilo s predhodnim nakazilom. Pri plačilu preko vaše banke je strošek izvedbe plačila praviloma najnižji. Nakup s predhodnim plačilom preko vaše banke še posebej priporočamo v primerih, ko kupujete dražje izdelke ali pa oddajate naročilo, ki ga boste prejeli v več pošiljkah. Prihranili boste!

Seveda pa lahko glede na okoliščine sami izberete najugodnejši način plačila.

Pošta Slovenije, banke in mobilni operaterji uporabnikom za vsako plačilo obračunajo provizijo skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev.


PLAČILO S KARTICO

Vsa vaša naročila lahko plačate z večino običajnih plačilnih in kreditnih kartic (Maestro, Mastercard, Visa,...), kar je najhitrejši in najpreprostejši način plačila.


PLAČILO S PREDHODNIM NAKAZILOM

Naročeno blago lahko na vaši banki ali spletni banki plačate z nakazilom na transakcijski račun podjetja. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali predračuna potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu navedite sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem. S tem si boste zagotovili hitrejšo izvedbo. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Prosimo, da upoštevate, da prejeta naročila izvajamo po vrstnem redu prejetih plačil na naš račun, tako da se lahko stanje zaloge v času prejema vašega plačila razlikuje od stanja zalog v času oddaje naročila.

 

PLAČILO PO POVZETJU

V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, lahko plačate le z gotovino. Zato morate biti ob prevzemu prisotni in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. Če boste v času dostave kljub temu odsotni, lahko kasneje naročeno pošiljko dvignete in plačate na najbližji pošti.

V primerih, ko pošiljko dostavi Pošta Slovenije in plačate kupnino poštarju ob prevzemu, vam bo Pošta Slovenije zaračunala stroške plačila preko obrazca UPN (univezalni plačilni nalog) po njihovem ceniku.

Pri plačilih nad 1.000,00 € mora izvajalec plačilnega prometa skladno z Uredbo (ES) 1781/2006 Evropskega parlamenta in sveta, preveriti vaše podatke. Na podlagi osebnega dokumenta je potrebno na hrbtno stran posebne položnice zabeležiti podatke, ki so potrebni ob vnosu položnice v računalnik, in sicer: vrsto dokumenta, številko osebnega dokumenta, kraj izdaje osebnega dokumenta in državo izdaje osebnega dokumenta.


NAKAZILA IZ TUJINE

Nakazilo preko bank izven Slovenije izvedite z reguliranim čezmejnim plačilom SEPA. Ob nakazilu izpolnite IBAN in BIC. Izberite opcijo, da kot nalogodajalec krijete vse stroške. V nobenem primeru ne uporabljajte opcije SHA, ki pomeni da si prejemnik in nalogodajalec delita stroške. V tem primeru bomo namreč prejeli nižji znesek in vaša kupnina ne bo poravnana.